Gospel Event Leeuwarden 2016, een korte terugblik

Gospel Event Leeuwarden 2016, een korte terugblik

Bijna 300 liefhebbers van gospelmuziek waren te gast in kerkgebouw De Fontein te Leeuwarden. Zij zagen en hoorden het resultaat van een aantal weken hard werken door de ca. 60 projectkoorleden en een maandenlange voorbereiding door gospelkoor The Young Christian Singers.
En het resultaat mocht er zijn!

Ruim 85 zangers en zangeressen met een 5-koppige band onder leiding van dirigent Wilco Kloosterman en de 3 technici hebben de bezoekers getrakteerd op een prachtige avond.

In het programma was plaats voor originele gospel uit de zuidelijke staten van Amerika (Wade in the water en Precious Lord) maar ook voor modernere liederen. Nieuw in het Gospel Event was het programmeren van popnummers zoals Man in the Mirror van Michael Jackson en Iedereen is van de wereld van de vorig jaar overleden muzikant en zanger Thé Lau.
Het welbekende Oh happy day (voorafgegaan door een creatief intro van het nummer Happy van Pharell Williams) zorgde ervoor dat de bezoekers swingend en neuriënd het kerkgebouw verlieten.

Gospelkoor The Young Christian Singers kan terugzien op een geslaagd evenement, waar jong en oud plezier aan hebben beleefd en op laagdrempelige wijze in contact zijn gekomen met de gospelmuziek.

Mocht u een uitgebreid verslag van het concert willen lezen, klik dan op onderstaande link:
Wiep Koehoorn: Gospel Event 2016 van The Young Christian Singers

Top